Clubgebouw K.V. Argonauten en Rijper IJsclub

Na jarenlange voorbereiding en overleg zijn vrijdag 1 november 2013 in het bijzijn van Gerrit Loots, algemeen coördinator voor beide verengingen, de contracten ondertekenend.
Blij en opgelucht en na 127 jaar zwervend te zijn geweest, zijn met gepast trots de handtekeningen geplaatst voor de renovatie van het Argonauten gebouw en het nieuwe clubgebouw van de Rijper IJsclub.
De jarenlange voorbereiding en overleg begon in 2004 - 2005, toen de Rijper IJsclub diverse locaties om een eigen gebouw te stichten inventariseerde.
In 2006 heeft een overleg plaats met de Burgemeester. Na een orentierend gesprek van K.V. Argonauten en Rijper IJsclub in 2007 is in 2009 een aanvraag voor uitbreiding voor K.V. Argonauten en Rijper IJsclub bij de gemeente Graft- De Rijp ingediend. Dit jaar is het opstalrecht voor beide verengingen op 28 oktober 2013 door de notaris afgegeven. Vrijdag zijn de contracten ondertekend door Sjaak Boots, bestuurslid van de Rijper IJsclub, Evert Konijn, voorzitter van K.V. Argonauten en Martijn Duinmaijer, directeur van Aannemingsbedrijf M. Duinmaijer B.V. Dit alles is mogelijk gemaakt door VSB Fonds Beemster, Rabobank Purmerend en Omstreken, Stichting Jan Boon en Maatschappij, KNSB Koninklijke Schaatsenrijders Bond, KBN Kanobond Nederland, gemeente Graft- De Rijp, eigen kapitaal Argonauten en IJsclub en Aannemingsbedrijf Duinmaijer en diverse sponsoren.
De 1e paal zal op vrijdag 15 november 2013 +/- 15.00 uur de grond in gaan.
Op de foto, v.l.n.r.: Tom Taam, Piet Slooten, Gerrit Loots, Sjaak Boots, Martijn Duinmaijer, Evert Konijn, Rein Zwerver en Jaap Brouwer.

Tekst en beeld: Ad Hodde
Bron: De Uitkomst 12 november 2013